Memória játékok

Nincs mindig időnk sétálni, játszótérre, baba klubba menni. Sajnos az udvaron sem lehetünk állandóan. Ekkor benti játékokra van szükségünk, és néha az sem árt, ha valami értelmeset játszanak a gyermekeim. Ekkor én memória játékokat veszek elő. Az mindig elfoglalja a őket.

Amikor van időm, készítek velük valami izgalmasabb memória játékot. Ezek Tiszavirág életű játékok. Azért jók, mert program maga a folyamat is, amíg elkészülnek, aztán játszani is tudunk velük egy-két napig, viszont utána elhasználódnak és újabbakra van szükségünk.

A kavicsokra rajzolt figurák voltak a legkedvesebbek a fiaimnál. Festettünk már akrillal, rajzoltunk rájuk vízálló filctollal.

Vannak viszont tartósabb memória játékok, amiket bátran ajánlok Nektek is.

Djeco Little Mémo – Egy kis memória: Memóriafejlesztő társasjáték.
A játék lényege:9 db állatfigura a játék főszereplője. A csapatkapitány feladata az, hogy az állatkákat elhelyezze random módon az asztalon. Minden játékosnak meg kell figyelnie, hol találhatóak az állatok, majd be kell csukni a szemüket. A játékvezető elvesz egyet az álaltok közül, majd felszólítja a játékosokat, hogy nyomozás indul! Aki elsőre helyesen bemondja, ki nincs a pályán, az nyerte az adott kört. Koncentrálj és memorizálj!

PlanToys Mini – Memória: Egy abszolút kedvenc játék. Fiaim szeretnek a dobókockákkal játszani itthon, és szerencsére már nem az a céljuk, hogy megeszegessék őket.

Első társasjátéknak tökéletes. A játék lényege, hogy dobni kell a kockával, és azt a színt felfordítani, amit dobtunk. Emlékszel hol van az a szín?


Memória játék – állatkert Little Dutch és Memória játék – állatos Little Dutch: Little Dutch kartonjátékai: Kedves pasztell színvilága, nyugalommal tölti el a gyermekeimet és talán nem lesznek 2 perc alatt dühösek, hogy nincs meg a kis állatka párja.

Képeslottó – Bevásárló – Memo Shop Djeco:
A különböző boltokat megjelenítő képek és az ezekhez tartozó kis képsorozatok mind az egyéni, mind a társasjátékot lehetővé teszik. A memória játék szabálya szerint lefordított képekkel játszható. A csoportosítást segíti a képek hátterének a színe. A kis képsorozat képeinek megtalálásával és megfelelő listához való társításával fejlődik a gyermek figyelme, gondolkodása, emlékezete és bővül a szókincse. Évtizedek óta kedvelt társasjáték  a Képeslottó, a Bevásárló képkirakó és memória játék a legkisebbeknek készült változat.

Óriás memória játék – Barátok – Friends Djeco: Egy párosító, memóriakép párokból álló játék. A memória kártya képei különbözőek, ugyanis mindegyiken az adott állatka más – más tevékenységet végez. Az egyiken a nyuszi észreveszi, hogy a virágját öntözni kell, és a párján, amit meg kell találni, azon éppen már locsolja azt. A képek történéseinek megfigyelése, logikai összekapcsolása a cél. Nem csak a memóriát, hanem a szókincset is fejleszti a játék.

További memória játékokért kattints ide!

Tagged :

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram