Számolós játékok

Észrevetted már magadon, hogy a feladatokat úgy végzed, hogy számolsz? És észrevetted már, hogy a gyermeked is ezt csinálja?

Mikortól kezdtek ismerkedni a gyerekeim a számokkal?

Fiaim nagyjából 2 éves koruktól kezdték mondogatni 1-től 10-ig a számokat. Ez inkább mondóka jellegű volt, nem tudatosult még a számok jelentősége náluk.

Nagyfiamnál 3 éves korban véltem felfedezni, hogy kezdi érteni a számok jelentőségét: 3 éves, még egy utolsó falat, neki 2 db kisautó kell stb.

Ezután észrevettem, hogy már mennek a számok 1-20-ig, néha angolul is, sőt már az ujjain is helyesen mutatta meg őket, miközben számolt.

3,5 éves volt, hogy az első igazi dobókockás társasjátékot elővettük, és bár lassan, a pöttyöket számolgatva, de működött. Kb. 15-20 percig tudott koncentrálni, ezt tiszteletben tartottuk.

Nézegettem a szakirodalmat, nehogy túlzásokba essek, hiszen nem szeretnék olyan elvárásokkal lenni gyerekeim irányába, amik irreálisak. Azt láttam, ezek a játékok beleférnek még az egészséges fejlődés, fejlesztés folyamataiba, pláne, ha élvezik a gyerekek. Mik voltak ezek a játékok?

Számok felismerése – Elsődleges célom az volt, hogy felismerjém, melyik hova való, melyik az egyforma. Teljes bejegyzés itt!

Számkereső – Kicsit jobban szétszórtam a számokat! Teljes bejegyzés itt!

Társasjátékok – Számok dobókockával

Teljes bejegyzés itt!
Teljes bejegyzés itt!

Sorrendiség

Professzionálisabb számolós játékot keresel? Kattints ide!

Tagged :

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram