Játékok iskolásoknak

Igyekeztünk férjemmel a játékboltunkba úgy válogatni, hogy ne csak a kisgyermekek számára kínáljunk játékokat. Ennek oka természetesen egyrészt gazdasági, másrészt ahogy a legtöbb esetben, (sajnos vagy nem sajnos) pedig érzelmi. Szomorúan látjuk azt, hogy ma a gyerekek nagyon gyorsan szeretnének felnőni és a legtöbb esetben idejekorán csöppennek bele a felnőttek világba. Nagyon hamar varázstalanodik az élet. Az igazi gyermekkor szerintünk pedig nem ér végét 6-10 éves kor után sem. Fontos, hogy a játék része legyen a nagyobb gyermekek életének is. Ez támogatja őket majd abban, hogy amikor valójában rájuk szakad a nagybetűs ÉLET, az akadályokat rugalmasan, határozottan és jó problémamegoldóképességgel kezeljék. A kudarcokat pedig fel tudják dolgozni.

A következő részben bemutatok néhány olyan játékot, amit kifejezetten nagyobb, iskolás korú gyermekek számára ajánlok. A legtöbbet jómagam is kipróbáltam, hogy valódi tapasztalataimat tudjam megosztani Veletek. Egyébként 30 éves fejjel is élveztem mindegyik játékot, így bátran mondom azt, aki monotonnak érzi a mindennapjait, szerezzen be egy-két játékot ezek közül.

DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go

A Djeco egyik toplistás játékáról van szó, amely pontosságot, türelmet, fantáziát és kreativitást igényel. A nagy LEGO kedvelőknek azt mondom, szinte ez az egyetlen játék, ami überelheti a legozást. A játék lényege az, hogy egy olyan pályát kell megépíteni, amelynek, ha az első elemét mozgásba hozzuk, akkor az elemek egymást követően mozgásba hozzák egymást. A játék gondolkodásra késztet, segít az ok-okozati folyamatok feltárásában. Baromi jó kézügyesség szükséges hozzá és fontos a jó megfigyelőképesség is. Mindegyik miniméter fontos! A játék természetes alapanyagú. Minden dobozban van egy-egy füzet, mely több megépíthető pályát is bemutat. Több kiszerelésben is kapható. Mutatom.

  • DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go 25 db
  • DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go 27 db
  • DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go 28 db
  • DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go 45 db
  • DJECO Akció-reakció játékok Zig&Go 48 db

Egy unalmas délutánon férjemmel megpróbálkoztunk a legegyszerűbb pályával. Azt gondoltuk, gyorsan megépítjük a pályát, felveszem videóra, és mehetünk is haza. Hát nem így történt. Kb. a 15-dik próbálkozás után már nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek magunkon. Egyáltalán nem könnyű. Észre se vettünk és a 10 percre tervezett programunk 1,5 órája tartott. Belemerültünk a játékba. Mutatom magunkat.

Mutatom, hogyan kellene mennie.

Na kipróbáljátok?

Mit ajánlok még? Maradok még egy kicsit a Djeco-nál. Útikönyveknek hívja a gyártó de szerintem bárhol is éppen ugyanolyan szórakoztatóak. Önálló játékok, és szinte ugyanolyan élmény mintha a telefont vagy a tabletet nyomkodnák. Mik vannak?

Ezek kicsi (kb. 11×15 cm nagyságú) füzetecskék tele feladványokkal.

Mutatok még párat, ami nem Djeco, ám személyes kedvencem.

Mesterlogika GOKI

Gyermekkorom játéka volt ez, legtöbbször a nagyszüleimmel játszottam. Nekem műanyag pályám volt, ahol törtek a bábuk. A GOKI Mesterlogika fa alapanyagú, strapabíró pálya. 2 játékos játszhat egyszerre. Az egyik elrejti a az általa kigondolt színsort, majd az ellenfél tippelgetve elkezdi kitalálni az elrejtett szín sorrendet. Vigyázat, a tippelés lehetősége véges.

Tangramm GOKI

Egy nagyon egyszerű elemekből álló kínai eredetű játék, amely meghódította az egész Világot. A játék fejleszti a konstruktív és a logikus gondolkodást, kreativitásra sarkall és türelemre tanít. A játék tartalma 7 db natúr fa mértani alakzat.  El sem tudjuk képzelni, néhány egyszerű alakzatból, mennyi minden megépíthető. Tapasztalatok szerint ma már több mint 6500 féle konfiguráció rakható össze a Tangram darabjaiból. Nézd meg a dobozon a mintákat, az ihletet ad!

Ismered a Tangram legendáját? Egy szerzetes tanítvány egyik feladata az volt, hogy megfesse a világ szépségét egy táblára. Ám miután a festmény elkészült, a tábla eltörött. A tanítvány minden igyekezetével próbálkozott újra azt összerakni négyzet alakban. A próbálkozási közben meglátta a világ milyen sokféle lehet.

A lista egyébként még végtelen hosszú lehetne, de most itt a személyes kedvenceimet szerettem volna megmutatna elsősorban. Ha szeretnél még iskolásoknak való játékokat nézni, itt megtalálod.

Tagged : / / /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram