Sorrend

Oviszünet van. Napi szinten kapjuk az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat az óvó néniktől. Jó látni a gyerekeimen, hogy napról napra egyre ügyesebbek és az is jó, hogy bár szünet van, még is kapunk egy iránymutatást, hogy milyen készségeket fejlesszünk az adott korban.

Szülés utáni első perctől beindul az anyai agy. Azonnal figyeljük gyermekeinket, hogy mikor mit csinál. Izgalom fog el bennünket, hogy mikor veszi észre a kezét, mikor fordul hasra, mikor ül fel. Nektek már van napirend? Nem? És már eszik szilárdat? Még pelust hord? Nekünk már biciklit kapott 3 évesen.

Megfordult a napirend. Éjjel virraszt, nappal alszik. Egyszerre használja a jobb és bal kezét?

Tudom, ezek fontos dolgok, de nem szabad, hogy folyamatosan szigorú tempót diktáljunk. Nem szabad erőltetni elvárásainkat.

Mindenhez nagyon sok idő kell és mindent nagyon sokszor kell ismételni, hogy rutinná váljon. Pl. nálunk kb 4 hónapnyi reggel volt, mire igazi rutinná vált az oviba indulás.

Ha nem vagyunk görcsösek, és rászenteljük az időnket, energiánkat, akkor szépen magától rutinná válik.

Ezek az apró lépések vezetnek el ahhoz, hogy egyre jobban magukba szívják a gyerekek az új ismereteket, majd egy jó tanulási készséget alakítsanak ki.

Ma csak azzal törődtünk, hogy ebéd után menjen az alvás, holnap azzal, hogy a kisgatya után jön a hosszú nadrág, majd azzal, hogy 1 után jön a 2.

Aztán észre sem vesszük, és egy stabil háttér megalapozta a gyermekünk jövőjét.

Ha sorrendiséget gyakoroltató, oktató jellegű játékot keresel, kattints ide!

Tagged : /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram