Stresszes vagy?

Nem tudom összerakni a legot, nem megy bele a kereke, nem érem el a vizet, nem jön fel a zokni, az öcsém elvette… Sorolhatnám milyen gondokkal küzdenek itthon a gyermekeim. De inkább egy stresszoldó játékot ajánlok, panaszkodás helyett.

Ilyen tuti mindenkinek volt gyerekkorában! Nem egy nagy szám, és maga az elkészítése is egy stresszfaktor, de megéri megcsinálni.

Teletöltöttem egy lufit liszttel. Egy ceruza és egy tölcsér segítségével tudtam jó sok lisztel belenyomni. Megkötöttem a lufit, kipingáltam és kész is.

Ha jó erős lufit választottál, akkor ezt bizony lehet döngölni, csapkodni, nyomkodni, taposni. Hidd el megkönnyebbülsz!

Anno egy Baba-Klub során volt lehetőségem egy gyermekpszichológussal beszélni. Nagyon jó ötletet adott, amit azóta is alkalmazunk. A düh levezetésére egy mérgespárnát javasolt. Ez egy sima párna, amire rajzoltam egy mérges arcot. Amikor kisfiam dühős, jól elkalapálhatja a párnát.

Persze nem agresszióra sarkallom, de azt a sok sok felesleges érzelmet, jobb ha egy párnán, vagy egy lufin vezeti le, mint az ajtón vagy netán a testvérén.

Ajánlhatok egy jó Vekerdy könyvet a gyermekek érzelmeiről? Kattints ide!

Tagged : / /

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram