Jó Éjszakát kívánok!

Nagyobbik gyermekem mondhatni jó alvó és az esti lefekvés is rendben, könnyedén ment egészen 2 éves és 2 hónapos koráig. Akkor elkezdődött egy játék az esti elalvásnál. Érdekes módon lefekvésnél mindig adódott valami gondja: pisilni, kakilni kell; szomjas; éhes; nem találja a mackót; csak kijön ellenőrizni a testvérét. Férjem gyermekkorunk TV Maciját vetette be.

Vacsora, fürdés, esti mese és alvás. Úgy gondolom, ez a hivatalos verzió a Nagy Könyvben az esti rutin tekintetében. Ám a kisebbik gyermekünk rossz alvó, így őt amíg elaltatjuk, a nagyobbnak játék és meseidőt adtunk a fürdés után, de még a lefekvése előtt. Sajnos amíg a kicsi nem alszik, addig nálunk senki nem alszik. Amint elalszik a pici, jöhet mindenki más.

Hogyan vettük rá a nagyobbat, hogy most már zárjuk rövidre hirtelen az estét, mert alvás? Megmutattuk neki a TV Macit, hogy ő hogyan csinálja. Onnantól a TV Maci lett az ő követendő példája. Minden este mikor apa bekapcsolja a néhány másodperces történetet, mi motyogjuk az orrunk alatt, hogy fogat most, megtörölközik, felveszi a pizsamáját, megnézi az esti mesét és alvás. És pont. Nincs tovább. Nincs kimászkálás, nincs nézelődés, nincs szomjas vagyok…

Bevált. Nálunk tényleg bevált. Ám észrevettem, hogy a TV így egyre izgalmasabb tereppé vált kisfiam számára, hisz a TV Maci is ott van. Keresgéltem, gondolkodtam, és elkészítettem egy saját TV-t. Nem egy HD adás, de gyermekem számára izgalmas.

Hozzávalók:
– egy db cipős doboz
– 2 db alufólia guriga
– néhány A4-s papír
– cellux
– színes ceruzák
– olló

Elkészítés:
Egy jelenetet egy A4-s papírra megrajzoltam, majd hosszában a lapokat összeragasztottam. Hosszú blokkszerű papírt kaptam.
A doboz oldalain akkora lyukakat vágtam, hogy keresztbe a gurigákat be tudjam rakni. A lyukakban nem rögzítettem ragasztóval a gurigákat, hogy tudjam tekerni őket.
Ezután a legelső lap tetejét a gurigára ragasztottam, feltekertem a jeleneteket, majd az utolsó lap alját az alsó gurigára rögzítettem.
Végül kivágtam a képernyőt és dekoráltam.
Mutatom a dobozunk hátulját, milyen irányban ragasztottam fel a lapokat.
A film oda-vissza tekerhető. Kisfiam is oda-vissza szokta tekerni a mai napig.

Minden este ez a doboz segíti a lefekvést. Végigtekerjük a maci esti rutinját és megyünk aludni. Reggel pedig úgy kel kisfiam, hogy azonnal jön, hogy kialudta magát a maci, most már visszatekerhetjük a lapokat.

Ha van olyan köztünk, aki még nem ismeri a TV Macit, most a gyerekkorom emlékére kérlek nézzétek meg!

Jó Éjszakát Mindenkinek!

Tagged :

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram