Anyagok, kézügyesség.

Van már itthon szerelőasztalunk és van jó pár szerszám is, csak használni kellene őket megtanulni. A következőkben egy újabb kézügyességet fejlesztő, pillanatok alatt elkészíthető játékot mutatok be.

Lehetett volna finomítani, szépíteni a megvalósításon, viszont most az volt a cél, hogy itthon fellelhető kacatokból készítsünk valamit.

Az alapanyag egy doboz. Ez nem véletlen. Fontos kényelmi szemponjai vannak. Egyrészt le lehet ülni elé, másrészt az apró hozzávalókat a játék végén el lehet pakolni a dobozba.

Többféle oszlopot rögzítettünk a doboz tetején, az leginkább életkor kérdése, hogy mit válasszunk. Anyag és méret szerint különböztethetőek meg az oszlopok.

  1. Fa anyagot szimbolizáló: alufólia gurigája, hurkapálca, bot.
  2. Műanyag: szívószál, keményebb fajta.
  3. Fém: csavarok.

Ezekhez érkeztek a kacatok.

  1. Fa: parketta darab, karton.
  2. Műanyag: kupakok, tejital kimérő kanál.
  3. Fém: anyacsavar, alátét, kulcstartó karika.

Az oszlopokat nem csak átszúrtuk, hanem alulról ragasztószalaggal jó erősen rögzítettük.

Indulhatott a játék!

Donát két éves múlt két hónapja, a pálya számára izgalmas volt. Az anyagok összepárosítása szinte automatikusan ment. Az anyacsavar okozott némi fejtörést. Ahhoz talán még nőnie kell kicsit! Szerelő asztal ide vagy oda, még gyakorolni kell!

Tagged :

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

YouTube
Instagram